• Végéhez közeledik iskolánk felújítása.

  Az épület teljes körű renoválása várhatóan május végén fejeződik be, így a diákok megújult iskolában kezdhetik majd szeptemberben a következő tanévet.

  Az elmúlt hónapokban megtörtént a teljes padlózat és a tető cseréje, az új nyílászárók beszerelése, a falak lefestése. Miután a mesterek elhelyezik a melegítőtesteket, még egy réteg festéket kapnak a belső felületek. Megkezdődött az udvar rendbetétele is, ahol új sportpályát alakítanak ki. A munkálatokat az elmúlt napokban megtekintette Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.

  Az objektum felújítása több mint 270 millió dinárból valósul meg. A beruházást a Szerb Köztársaság támogatta, az előkészítési illetve a befejezési munkálatokat pedig az önkormányzat pénzelte. Emellett az iskola bejárata feletti fő homlokzatot két évvel ezelőtt közel 15 millió dinárból újították fel.

  A Thurzó Lajos Általános Iskolának több mint 400 tanulója van, jelenleg Zenta községben ez a legnagyobb diáklétszámmal rendelkező intézmény.

  Czegledi Rudolf polgármester reményét fejezte ki, hogy a munkálatok befejeztével az iskola olyan oktatási központként működhet majd, amely minden szempontból megfelel a huszonegyedik századi követelményeknek és eleget tesz a kor kihívásainak is.

  Tandari Ferenc, a Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta, igyekeznek minden lehetséges pályázati forrást kiaknázni ahhoz, hogy új berendezéssel, modern technikai eszközökkel is gazdagítsák az iskolát.

KATEGÓRIÁK